کدام یک از نرم افزار های طراحی بسته بندی برای طراحان کاربردیتره؟
سلام با سری مقالات خودمونی در خدمتتونم، من علی کربلایی هستم و در این مقاله قرار به یک سوال خیلی مهم یعنی “چه نرم افزار های طراحی بسته بندی وجود داره؟” پاسخ بدم، این سوال احتمالا به دلایل زیر براتون ایجاد شده:
- تصمیم دارید شروع به طراحی بسته بندی کنید؟
- طراحی بسته بندی انجام شده، ولی از نتیجه کار راضی نیستین؟
- قیمت اعلامی طراح، برای بسته بندی، متناسب با نرم افزاری که گفته نیست!
- شایدم حس کنجکاوی دارید! و میخوایید بدونید این بسته بندی های زیبایی که داخل گیشه میبینیم با چه نرم افزارهایی طراحی میشن.
تقسیم بندی نرم افزارهای مورد نیاز برای طراحی
من این مقاله رو به ۴ بخش اصلی تقسیم کردم:
- نرم افزارهایی که باهاش قالب بسته بندی اولیه در میاد
- نرم افزارهایی که طراحی روی قالب بسته بندی رو انجام میدن
- نرم افزارهایی که موکاپ یا پیش نمایش مجازی از محصول میسازن تا کارفرما اون رو ببینید و نظرشو بگه
- نرم افزارهایی که باهاشون فتومونتاژ صنعتی انجام میشه و میره برای تبلیغ محصولی که بسته بندیش رو طراحی کردیم
-
نرم افزارهای طراحی قالب یا ظرف محصول
خب قبل از اینکه به طراحی گرافیکی محصول برسیم باید محصولمون به لحاظ ابعادی و طراحی وضعیتش معلوم بشه، اینجا باید کسی که در حوزه طراحی صنعتی تخصص وارد کار بشه تا یک محصول حجمی متناسب با خواسته مشتری طراحی کنه، توی طراحی محصول باید دقت بشه که مونتاژ محصول کار سختی نباشه یا مثلا نقاط فشار روی محصول در طی فرایند پر شدن و استفاده از محصول اسیب پذیر نباشه که خب اینا تخصص خودش رو میطلبه چون تو این مقاله خیلی موضوع اصلیمون این بخش نیست پس من توضیح اضافه نمیدم.
اگه بخوام چندتا نرم افزار خوب حوزه طراحی صنعتی محصول رو نام ببرم :
- Solidworks که یه نرم افزار مناسب طراحی ۳بعدی
- نرم افزار Rhinoceros که اهل فن خیلی از این نرم افزار استفاده میکنن، ابزارهای بسیار خوب و حرفهای برای این طراحی صنعتی محصول داره و اگر تصمیم دارید روزی به این حوزه وارد بشید قطعا این نرم افزار باید جز اولویتهای شما باشه.
- نرم افزار blender هم خوبه استقبال خوبی هم ازش شده و میشه ازش به صورت حرفهای استفاده کرد ولی بازم به محبوبیت نرم افزار قبلی نیست.
-
نرم افزارهای طراحی روی قالب بسته بندی
این بخش گل مقالمونه.
بعد از اینکه قالب در اومد تستهاش گرفته شد در نهایت مرحله بعد نمونه اولیه رو میدن به طراح که پردازش گرافیکی رو انجام بده، محصول هرچقدر کیفیتش خوب باشه ولی طراحیش ضعیف باشه طبیعتا فروش خوبی نخواهد داشت پس خیلی مهمه که طراح بسته بندی روی اصول زیبایی شناسی تمرکز کنه، بسته بندی ها معمولا با توجه به پرسونا و سیاستهای شرکتها به دو دسته تقسیم بندی میشن:
۱- طراحی بسته بندی کاملا عرف و شیب بندی اماده:
۹۰% طراحی های بسته بندی در این دسته قرار میگیرن، وقتی قرار یه محصولی تولید بشه باید به فکر مونتاژ، فضایی که اشغال میکنه و پرسونایی که داره طراحی انجام بشه مثلا شما همیشه توقع دارید یه جعبه دستما کاغذی مکعبی باشه و اگر گرد ببینید براتون یکم نامتعارفه به همین خاطر ذهن شما این مدلی بیشتر میپسنده و از طرف دیگه برای تولید کننده هم مونتاژ و ساخت این محصول با این مدل راحتتره.
۲- طراحی بسته بندی خارج از عرف و خلاقانه :
در این مورد با توجه تصمیم تیم فروش ممکنه خلاقیت و خارج از عرف بودن محصول یک عامل برای فروش بیشتر باشه که اینجا دست به کار میشن و طراحی رو تغییر میدن این روال چون خارج از عرفه و چاپخانه شیت روال و عرف براش نداره و از همه مهمتر مونتاژش زمان بره هزینه تولید رو میبره بالا که خب اینجا باید دید که آیا میارزه یا نه! که برای محصولات میان رده و اقتصادی معمولا از این روش استفاده نمیشه.
چه نرم افزارهایی برای طراحی بسته بندی محصول استفاده میشن
۳تا نرم افزار داریم که مشه گفت ۹۹% طراحی یک بسته بندی با این ۳تا انجام میشه، که احتمالا نامشون رو زیاد شنیدین:
۱- فتوشاپ همیشه در صحنه:
این نرم افزار عملا هرجا اسم گرافیک بیاد اسمش میدرخشه اصلی ترین نرم افزار برای طراحی بسته بندی فتوشاپه، البته طرح های گرافیکی رئال رو معمولا با فتوشاپ میزنن مثلا روی جعبه اتو، اگر نگاه کنید یک عکس اتو و فردی که در حال اتو کشیدنه دیده میشه که واقعی هستن و تخصص فتوشاپ تو نشون دادن این موارد (یا همون طراحی پیکسل) هستش.
۲- طراحی حرفه ای با ایلوستریتور:
این نرم افزار یه تنه بار گرافیک وکتوری رو به دوش میکشه اگر چه رقبایی داره ولی به حدی قویه که منطقی نیست سراغشون بریم، با ایلوستریتور بسته بندی های زیبایی طراحی میشه، طرح روی جعبههای دستمال کاغذی، کاغذ کادو، کاغذ دیواری، شوینده، نوشیدنیها و تقریبا هرچی رو که فکرش رو بکنید با احتمالا ۸۰% درصد با این نرم افزار طراحی شده، این نرم افزار چون برداریه طراحیهای کارتونی به ما میده مثلا بسته بندی چیپس رو تصور کنید به این سبک طراحیها میگن وکتور بیس یا برداری.
۳- کورل دراو نوستالژی:
نرم افزار کورل دراو، کار راه بنداز قدیمی و پیشپا افتاده امروزی! این نرم افزار هم مثل ایلوستریتور باهاش طراحی بسته بندی رو به صورت وکتور انجام میدن ولی خب از محبوبیت کمتری برخورداره و به نظر من وقتی فتوشاپ ایلوستریتور رو بلدی دیگه نیازی به نرم افزار دیگه ای برای طراحی بسته بندی نیست.
پس اگر علاقه دارید که طراحی بسته بندی انجام بدین قبلش حتما باید فتوشاپ و ایلوستریتور رو در حد خوب بلد باشید.
-
ساخت پیشنمایش مجازی و موکاپ
نرم افزارهایی که موکاپ یا پیش نمایش مجازی از محصول میسازن تا کارفرما اون رو ببینیه و نظرشو بگه؛ این همه زحمت میکشی طراحی بسته بندی محصول رو انجام میدی ولی تا زمانی که مشتری یا کارفرما تصویر خوبی ازش نبینه نمیتونه تصمیم بگیره که مناسب محصولش هست یا نه در این مرحله اصطلاحا محصولا باید موکاپ بشه یا پیش نمایش ازش ساخته بشه، که برای ساخت موکاپ باز از فتوشاپ و ایلوستریتور کمک گرفته میشه حالا اگر محصول خارج از عرف بود برای ساخت حالت ۳ بعدیش میتونید از ادوب دایمنش یا تردی مکس هم استفاده کنید.
اکثر مواقعی که بعد از طراحی بسته بندی محصول موکاپی ازش طراحی نمیکنید طرح شما توسط کارفرما رد میشه تو چون داخل ذهنش نمیتونه تصویر سازی درستی ازش داشته باشه به همین خاطر تصویر سازی ذهنی رو هم باید برای کارفرما اماده کنید.
-
فتومونتاژ صنعتی
حالا فرض کنید طراحی محصول انجام شد، موکاپشم کردین و مشتری پسند کرد و رفت برای چاپ و مونتاژ مرحله بعدی باید تبلیغی از محصول ساخته بشه تا در رسانه استفاده بشه که اینجا پای فتومونتاز صنعتی وسط میاد و باز هم فتوشاپ و ایلوستریتوره که جز بهترین نرم افزارهای طراحی بسته بندی در همه زمینهها هستن.
بخوام نتیجه گیری کنم برای طراحی بسته بندی محصول بلد بودن فتوشاپ و ایلوستریتور کافیه و حسابی میتونید باهاشون بسته بندی های حرفهای طراحی کنید، امیدوارم که براتون مفید باشه.
درباره علی کربلایی
شدیدا به گرافیک و وب علاقمندم، محتوای پیش روی شما عزیزان حاصل تجربه چند ساله بنده و تیم پارس تات که در اختیارتونه، یادتون باشه موفقیت حاصل تمایزه!
نوشته های بیشتر از علی کربلاییمطالب زیر را حتما بخوانید
-
آموزش طراحی بسته بندی بادام زمینی | بهاره نفری
677 بازدید
-
آموزش طراحی کارت ویزیت در ایلوستریتور
842 بازدید
-
نحوه تغییر هندل های انکرپوینت Anchor point به صورت مجزا
680 بازدید
-
رعایت اصول طراحی بسته بندی، محصول شما را بین رقبا متمایز میکند!
2.74k بازدید
-
کدام یک از نرم افزار های طراحی بسته بندی برای طراحان کاربردیتره؟
780 بازدید
-
آموزش تایپوگرافی در فتوشاپ با ابزار براش | علی کربلایی
846 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید