طراحی کاراکتر آبرنگی در ایلوستریتور و فتوشاپ | دیجیتال پینتینگ | علی کربلایی
سلام توی این ویدئو قراره باهم طراحی یه کاراکتر کوالا رو به صورت دیجیتال پینتینگ یاد بگیریم.
خیلی از شما درخواست کرده بودین که در این مورد یه آموزش بسازم که با روند کار آشنا بشین.
من برای این آموزش از اتود اولیه که روی کاغذ طراحی کردم، عکس گرفتم و در نرم افزار ایلوستریتور پیاده سازی کردم به این علت که ممکنه به هر دلیلی شما قلم نوری نداشته باشین یا در استفاده از موس ضعیف باشین. توی این آموزش، اتود اولیه رو با استفاده از ابزارهای مفید و کاربردی نرم افزار ایلوستریتر اجرا میکنم و رنگ آمیزی و پیاده سازی رو در نرم افزار فتوشاپ ادامه می دم.
اگر به حوزه دیجیتال پینتینگ علاقمند هستین این ویدئو براتون مفید خواهد بود.
نقاشی دیجیتال یا دیجیتال پینتینگ
نقاشی دیجیتال یا دیجیتال پینتینگ یکی از شاخههای جدید گرافیک دیجیتالی و کامپیوتری هست. در واقع نقاشی روی قلم نوری یا تبلت گرافیکی انجام میشه و آثار هنری به صورت دیجیتالی در کامپیوتر ایجاد میشن . این کار از طریق نرم افزارهای نقاشی دیجیتال مثل فتوشاپ انجام می شه که مثل نقاشی سنتی از قلم مو یا براش استفاده می کنه دلیل اینکه خیلی از هنرمندان به نقاشی دیجیتال رو آوردن اینه که در درازمدت کمهزینهتره و اینکه امروزه در دنیای انیمیشن، تصویرسازی و هنر بازیسازی دوبعدی یک ضرورت بهحساب میاد. همچنین استفاده از اینترنت و آموزشهای آنلاین این هنر باعث شده یادگیری اون نسبت به روش سنتی آسونتر باشه. بهعلاوه ورود به نقاشی دیجیتال در حال حاضر خیلی آسونه، چون کامپیوترها سریعتر و قدرتمندتر هستن.
دیجیتال پینتینگ یعنی استفاده از ابزارهای دیجیتال و نرمافزارها در یک محیط کامپیوتری به قصد خلق تصاویر. با استفاده از دیجیتال پینتینگ، میتونیم انواعی از سبکهای نقاشی را در پروژههای مختلف اجرا کنیم ؛ همچنین این امکان وجود داره که تکنیکهای مختلف نقاشی را با هم ترکیب کنیم. در این شاخه جدید، ابزارهای سنتی نقاشی جای خودشون رو به قلم نوری، تبلتهای گرافیکی، موس و نرمافزارهای متنوع دادن. توی این رشته ، هنرمند تکنیک های نقاشی را مستقیما روی کامپیوتر اعمال می کنه. با استفاده از دیجیتال پینتینگ حتی میشه آثاری خلق کرد که به سختی از نقاشیهای سنتی قابل تفکیک باشن؛ چون تکنولوژیهای این حوزه به صورت مداوم در حال پیشرفت هستن و به هنرمند امکان طراحی ظریفترین جزئیات رو میدن. با استفاده از نقاشی دیجیتال، امکان ایجاد تصاویری وجود داره که شاید پیادهسازی اونها روی کاغذ یا بوم،سخت یا حتی غیرممکن باشه چون تکنیکهای دیجیتال پینتینگ بسیار انعطافپذیر هستن.
دیجیتال پینتینگ در چه کسب و کارهایی کاربرد داره؟
هنر نقاشی دیجیتال یکی از رشتههای پردرآمد با بازار کار خیلی خوب محسوب میشه. هنرمندی که در این زمینه حرفهای شده و تجربههای کافی بدست آورده باشه ، با اصول طراحی و نقاشی آشنا باشه و نکات مربوط به رنگ شناسی را به صورت کامل بلد باشه، به راحتی میتونه در بازارهای مرتبط با رشته نقاشی دیجیتال فعالیت کنه.
نقاشی دیجیتال در زمینههای زیادی کاربرد داره و به دلیل جذابیت بصری، بسیار مناسب مارکتینگ و معرفی کسبوکارهاست. استفاده از دیجیتال پینتینگ به زمینه بهخصوصی محدود نمیشه و از طراحی پوستر و جلد کتاب گرفته تا تصویرسازیهایی به منظور تبلیغات و طراحی محصولات مختلف قابل استفاده اس. یکی از اصلیترین بازارهای کاری رشته دیجیتال پینتینگ، طراحی جلد کتابه
دیجیتال پینتینگ به عنوان یکی از زمینههای نوظهور هنر بسیار پرکاربرده و به دلیل جذابیتهای ظاهری خودش، تونسته توجه زیادی را بین فعالان کسبوکارهای مختلف، به خود جلب کنه. نقاشی دیجیتال نسبت به نقاشی سنتی بسیار سریعتر انجام میشه و به همین دلیل، با این روش میتونید در وقت و هزینههای پروژه خودتون صرفهجویی کنید.
کاربردهای دیجیتال پینتینگ
به طور کلی میتونیم کاربردهای هنر دیجیتال پینت را به سه دسته تقسیم کنیم:
تبدیل نقاشیهای دستی به دیجیتال
عکسهای صنعتی
طراحی کاراکتر در انیمیشنهای دوبعدی
مزیت های نقاشی دیجیتال
یکی از اصلیترین مزیتهای نقاشی دیجیتال اینه که هنرمند در این سبک، این قابلیت و توانایی را داره که لایههای مختلفی را طراحی کنه ؛ این فرایند به دلیل ویژگی « غیرخطی » بودن نقاشی دیجیتاله. مهمترین برتری این روش نسبت به روشهای قدیمی، برگشتن به طرح قبلی تنها با فشردن چند دکمه است که برای هنرمندان اهمیت زیادی داره. در سبکهای نقاشی فیزیکی بعد از ایجاد و کشیدن طرح، دیگه نمیتونیم به قبل برگردیم و آخرین خطوط رسم شده را پاک کنیم. اما با دیجیتال پینتینگ این امکان وجود داره که به چند مرحله قبل برگردیم و مشکلات را حذف یا طرح را اصلاح کنیم. در نقاشی دیجیتال شما این امکان را دارید که مراحل و لایههای ایجاد شده را آندو ویا دوباره ری دو کنید.
همه کسانی که دستی بر هنر نقاشی دارن به خوبی میدونن که این نکته یکی از محدودیتهای نقاشی به سبک سنتیه که اگر غیر ممکن نباشه ، بسیار سخت و زمان بره.
استفاده از نقاشی دیجیتال فواید بسیاری داره مثلا امکان استفاده از ابزارهای موجود در نرم افزارهای مربوط به این حوزه . با کمک ابزارهایی مثل کنترل شفافیت، بافت تصویر، اندازهگیری، اشکال آماده، رنگهای نامحدود و… کار هنرمندان در این حوزه به مراتب راحتتر از روشهای قدیمیه.
استفاده از نرم افزارهای نقاشی دیجیتال این امکان را به هنرمند می ده که بتونه در محیطی سازمان یافته و مرتب کار کنه. از مزیت های مهم این روش اینه که هنرمند می تونه با نرمافزارهای مدرن نقاشی برای صرفهجویی در وقت از لایههای دیجیتال ایجاد شده توسط خودش یا لایههای آماده استفاده کنه که این بهشدت بر بهبود کیفیت کار و زمانش تأثیر میذاره . منظوره از لایهبندیهای این نرمافزارها اینه که وقتی هنرمند روی لایههای مختلفی نقاشی میکشه و در کنار هم قرار میده تا قطعه نهایی ایجاد بشه؛ اگه در فرآیند طراحی مشکلی به وجود بیاد و بخواد چیزی را تغییر بده ، کافیه لایه موردنظر را حذف کنه و دوباره امتحان کنه. در نقاشی به سبک سنتی در صورتی که مشتری به هر دلیلی از کار نهایی رضایت نداشته باشه، هنرمند امکان تعویض یا تغییر نقاشی را نداره.
این مسئله در نقاشی دیجیتال کاملا برطرف میشود. همانطور که در بالا هم گفتیم به دلیل وجود لایههای متعدد در نقاشی و وجود ابزار آندو و ری دو، هنرمند در پایان کار این امکان را داره که هر بخشی که مشتری ازش رضایت نداره را اصلاح یا حذف کنه.
یکی دیگه از مهمترین مزایای نقاشی دیجیتال در مقایسه با نقاشی به سبک سنتی، مقرون بهصرفه بودنشه به این دلیل که نقاشی دیجیتال هزینههای مواد اولیه نقاشی سنتی را نداره.
نرم افزارهای دیجیتال پینتینگ
Corel Painter، Adobe Photoshop ، ArtRage، GIMP، Krita ، openCanvas
قابلیت های نرم افزارهای گرافیکی برای نقاشی دیجیتال
در اغلب این برنامه ها، قلم موهایی وجود دارن که به طور دیجیتالی طوری طراحی شدن که قابلیت نشون دادن سبک های سنتی مثل رنگ روغن، اکریلیک، پاستل، ذغال، خودکار و حتی سبک هایی مانند سبک رنگ افشان را دارن. همچنین، جلوه های متعددی منحصر به هر یک از انواع نرم افزارهای دیجیتال پینتینگ وجود داره که جلوه های واقعی آبرنگ را در دیجیتال پینتینگ آبرنگی به تصویر می کشن. در بیشتر این برنامه ها کاربران می تونن با استفاده از ترکیب بافت و شکل، سبک دلخواه قلم موی خودشون را طراحی و ایجاد کنن. این قابلیت خیلی مهمه و باعث برقراری ارتباط و پل زدن بین نقاشی به روش قدیمی و سنتی و همچنین روش مدرن امروزی میشه.
دیجیتال پینتینگ فضایی مشابه نقاشی سنتی مثل بوم نقاشی، ابزارهای نقاشی، پالت ها و گزینه های متعدد در زمینه رنگ را برای هنرمندان و مخاطبین خود فراهم میکنه. با این ابزار برای هنرمند امکان تجربه سبک های مختلف هنری مثل امپرسیونیسم، رئالیسم و آبرنگ وجود داره.
تفاوت نقاشی سنتی با دیجیتال پینتینگ
هنر و نقاشی دیجیتال لزوما در مقابل هنرهای سنتی و دستی قرار نمیگیره و فرمی مجزا از هنر به حساب میاد. این هنر اجازه بروز انواع خلاقیت و نوآوری را به هنرمندان میده. هنرمندان، با استفاده از تکنیکها و ابزارهای نامحدود دیجیتال پینتینگ برای انیمیشنها و گیمها طراحی کانسپت میکنن، کمیک و استوریبورد میکشن و در گرافیک و تبلیغات ازش استفاده میکنن
بعضی از هنرمندان معتقدن که دیجیتال پینتینگ در مقایسه با نقاشی سنتی چیزی کم داره، چیزی مثل روح هنر که در روش نقاشی سنتی و در حین استفاده از ابزارهای فیزیکی، به خوبی ملموسه.
هنر، دنیایی گسترده با شاخه های متعدده؛ اما نقاشی یکی از شناختهشدهترین شاخه های اونه. نقاشی سنتی، هنر ایجاد تصاویر با استفاده از ابزارهایی مثل رنگ، جوهر، آبرنگ، پاستل و غیره س. در نقطه مقابل نقاشی سنتی، با دیجیتال پینتینگ مواجهیم که تفاوت اساسی این دو مورد با هم در ابزارهای پیادهسازیه. محصول نقاشیهای سنتی به صورت فیزیکی قابل مشاهده است؛ اما نقاشیهای ترسیم شده به روش دیجیتالی به صورت فایل هستند و تنها در صورتی که به چاپ برسند، ماهیت فیزیکی پیدا میکنند
نقاشی دیجیتال به طور کلی از تکنیکها و مهارتهای نقاشی سنتی بینیاز نیست و خلاقیت و مهارتهای هنرمند، برای دستیابی به بهترین نتیجه، ضروریه و مثل نقاشی سنتی برای موفقیت در دیجیتال پینتینگ ، داشتن طبع هنری و رنگ شناسی لازمه.
فرایند غیر خطی در مقابل فرایند خطی
تفاوت عمده بین دیجیتال پینتینگ و نقاشی سنتی، فرایند غیر خطیه. یعنی در این رشته هنرمند می تونه نقاشی خودش را درلایه های مختلف تنظیم کنه و هر یک از لایه ها را به طور مستقل ویرایش کنه
به طور کلی در طراحیهای دستی محدودیتهایی وجود داره که ممکنه به هنرمند امکان اجرای کامل ایدههای ذهنیش را نده. در هنر نقاشی دیجیتال این محدویتها از بین میرن و طراحی با دست بازتری انجام میشه.
ابزارهای مورد نیاز برای دیجیتال پینتینگ
اگه قبلاً آموزش طراحی به شیوه سنتی را تمرین کردید، برای ورود به دنیای نقاشی دیجیتال فقط به ۳ چیز نیاز دارید:
- یک قلم نوری یا تبلت گرافیکی
- نرمافزار نقاشی دیجیتال
- کامپیوتر دسکتاپ یا لپتاپ
اگه فرض بگیریم که کامپیوتر خانگی یا لپتاپ در دسترس همه هست ، تبلت طراحی دیجیتال تنها ابزاریه که یک نقاش دیجیتال بهش نیاز داره . این تبلت به کامپیوتر متصل میشه و به هنرمند امکان میده با یک قلم مخصوص روی سطح بکشه ، بنابراین هر خطی که رسم می کنه بهصورت بلادرنگ روی کامپیوتر ضبط میشه.
Wacom و Xp-pen از معروفترین برندهای قلم نوری و تبلت گرافیگی هستند.
وقتی صحبت از نرمافزارهای نقاشی دیجیتال میشه ، تنوع زیادی وجود داره. خیلی از هنرمندان دیجیتال فتوشاپ را ترجیح میدن چون بی شک بهترینه اما جایگزینهای رایگانی مثل Krita وجود داره که برای نقاشی دیجیتال کاملاً جذابه.
ابزارهای مورد نیاز برای نقاشی دیجیتال متنوع هستن؛ با این حال، حتی یک ماوس ساده هم میتونه برای شروع کافی باشه. اما در سطح حرفهای، قلم نوری و تبلت مهمترین ابزارهای کار هنرمندان فعال در زمینه نقاشی دیجیتال هستن.
تبلتهای گرافیکی
معمولا یک تبلت باکیفیت، اولین چیزیه که برای دیجیتال پینتینگ، مورد نیاز واقع میشه . انتخاب نوع تبلت به بودجه و اهداف مدنظر هنرمند و کارفرما بستگی داره . دستهبندی تبلتها بر اساس میزان حساسیتشون انجام میشه و معمولا تبلتهای بزرگ با حساسیت بیشتر به هنرمند امکان کار با ظرافت و دقت بیشتری میدن. علاوه بر حساسیت، یک تبلت مناسب باید بتونه بهخوبی و با سرعتی قابل قبول، نرمافزارهای گرافیکی را اجرا کنه.
قلم نوری
هنرمندان برای انجام پروژههای خود در کنار یک تبلت مناسب، به یک قلم نوری مناسب هم نیاز دارن. دستهبندی قلمهای نوری بر اساس سه فاکتور حساسیت به فشار، RPS و LPI انجام میشود.
نرمافزارهای انجام پروژه های دیجیتال پینتینگ
- Adobe Photoshop
- Corel painter
- Autodesk Sketchbook
- Rebelle
- Corel draw
- GIMP
- Krita
- ArtRage
این روزها که همه چیز به سمت هوشمند شدن پیش میره، طبیعیه که هنر نقاشی کامپیوتری هم از این قضیه مستثنی نیست. با اومدن تکنولوژیهای جدید، نقاشی دیجیتال هم طی سالهای اخیر پیشرفتهای زیادی داشته و هنرمندان تلاش می کنن با به روزرسانی روش ها و ابزار مورد استفاده خودشون در دنیای مدرن حرفی برای گفتن داشته باشن.
توی این مقاله سعی کردم تمام نکات مربوط به دیجیتال پینتینگ رو توضیح بدم. امیدوارم براتون مفید باشه.
درباره علی کربلایی
شدیدا به گرافیک و وب علاقمندم، محتوای پیش روی شما عزیزان حاصل تجربه چند ساله بنده و تیم پارس تات که در اختیارتونه، یادتون باشه موفقیت حاصل تمایزه!
نوشته های بیشتر از علی کربلاییمطالب زیر را حتما بخوانید
-
آموزش طراحی جلد کتاب با هوش مصنوعی
58 بازدید
-
طراحی پوستر به کمک هوش مصنوعی و فتوشاپ
164 بازدید
-
آموزش طراحی بسته بندی بادام زمینی | بهاره نفری
832 بازدید
-
نحوه مشاهده دوره های خریداری شده | پارس تات
809 بازدید
-
آموزش فتومونتاژ سس قرمز در فتوشاپ (قسمت اول) | علی رهگذر
840 بازدید
-
طراحی خرگوش سه بعدی در ایلوستریتور | بهاره نفری
1.06k بازدید
دیدگاهتان را بنویسید