چطور طراحی بسته بندی را شروع کنیم؟
چطور طراحی بستهبندی رو شروع کنیم؟
سلام! اگه تازه میخوای وارد دنیای جذاب طراحی بستهبندی بشی، باید بگم که جای خوبی اومدی. تو این مقاله میخوام راهنماییت کنم که چطوری قدم به قدم طراحی بستهبندی رو شروع کنی و به یه طراح حرفهای تبدیل بشی. اصلا هم سخت نیست، فقط کافیه راه و چاهش رو بلد باشی. من توی این مقاله دقیقا همون چیزایی رو برات میگم که توی دورههای آموزشی خودم تو سایت پارستات هم با جزئیات بیشتر یاد دادم. پس با خیال راحت میتونی همه این موارد رو هم تو مقاله و هم توی آموزشهای من پیدا کنی.
چرا بستهبندی مهمه؟
خب قبل از هر چیز باید بدونی که بسته بندی فقط یه ظاهر خوشگل نیست! این یه راه ارتباطی قویه بین محصول و مشتری. توی بستهبندی، قراره حس برند رو منتقل کنی و کاری کنی که مشتری راحت تر محصول رو انتخاب کنه. این چیزی که دارم میگم توی دورههام هم با جزئیات توضیح دادم؛ اینکه چطور طراحی بستهبندی میتونه تجربه مشتری رو بهتر کنه و چطور برندت رو قویتر نشون بده. بستهبندی خوب، محصولت رو توی دل مشتری جا میکنه.
قدم اول: شناخت محصول و بازار هدف
اولین و شاید مهمترین قدم اینه که بدونی داری برای چی طراحی میکنی. محصول چیه و بازار هدفت کیه؟ محصولت خوراکیه، آرایشی، یا مثلا یه ابزار الکترونیکی؟ برای هر کدوم یه سبک طراحی مخصوص نیازه. همینطور بازار هدف خیلی مهمه؛ مثلا بستهبندیای که برای بچهها طراحی میکنی باید جذاب و رنگارنگ باشه، ولی برای بزرگسالها شاید مینیمال و شیک بهتر جواب بده.
همه اینا رو من توی دورههام به صورت کاملا عملی و همراه با مثالهای واقعی آموزش دادم. اینکه چطور باید محصولت رو بشناسی و بازار هدف رو تحلیل کنی، تا بدونی از چه رنگها، متریالها و حتی فونتهایی استفاده کنی که بیشترین تاثیر رو داشته باشه.
قدم دوم: بررسی رقبا
خیلی مهمه که قبل از شروع طراحی، یه نگاه به بستهبندیهای رقبا بندازی. مثلا ببینی بقیه چه رنگهایی رو استفاده کردن یا چه المانهایی رو توی بستهبندیشون قرار دادن. این بهت کمک میکنه که متفاوت باشی و طراحیای کنی که بیشتر توی قفسه دیده بشه. البته من تو دورههام هم دقیقا به این موضوع پرداختم و توضیح دادم که چطور میتونی از رقبا الهام بگیری و در عین حال خاص و خالقانه عمل کنی.
قدم سوم: انتخاب متریال مناسب
متریالی که برای بستهبندی انتخاب میکنی، فقط ظاهر کار نیست. باید متریال مناسبی انتخاب کنی که هم از محصول محافظت کنه و هم با برندت همخوانی داشته باشه. مثلا برای محصولات خوراکی باید حتما از متریالی استفاده کنی که بهداشتی و مطمئن باشه. یا برای محصولات لوکس، باید از متریالهای با کیفیتتر و خاصتری استفاده کنی.
توی آموزشها من، به صورت کامل این بخش رو توضیح دادم؛ اینکه چطور باید برای هر محصول متریال مناسب رو انتخاب کنی و به چه نکاتی موقع انتخاب باید دقت کنی. حتی راهکارهایی برای کاهش هزینههای متریال و استفاده از مواد دوستدار محیط زیست هم گفتم که بتونی هم بهینه کار کنی و هم پایدار.
قدم چهارم: طراحی اولیه (Sketch زدن)
وقتی همه اطلاعاتت رو جمع کردی، وقتشه که یه طرح اولیه یا اسکچ بزنی. اینجاست که خلاقیتت میتونه بدرخشه! البته این مرحله نیاز به یه طرح دقیق نداره، فقط باید جایی برای لوگو، اطلاعات محصول و جزئیات دیگه رو مشخص کنی. یادت باشه که تو این مرحله خیلی نگران نباش، طرح اولیه یه ایده کلیه.
من توی دوره طراحی بستهبندی پارستات، این مرحله رو با تمرینهای مختلف توضیح دادم. از نکات کوچیک تا بزرگ، همه رو بهت نشون میدم که چطور یه طرح اولیه بسازی و بعد از اون، مرحله به مرحله بری سراغ جزییات.
قدم پنجم: انتخاب رنگها و فونتها
حالا میرسیم به یکی از جذابترین بخشهای طراحی: رنگها و فونتها. رنگها میتونن حس و حال خاصی رو به مشتری منتقل کنن. مثلا برای یه محصول کودکانه، از رنگهای شاد و جذاب استفاده کن، ولی برای محصولات لوکس شاید رنگهای تیره و مینیمال بهتر جواب بده. فونتها هم مهمن! باید خوانا باشن و با استایل محصولت همخوانی داشته باشن.
همه این نکات توی دوره با جزئیات توضیح داده شده، اینکه چطور ترکیب رنگ مناسب رو پیدا کنی و چه فونتهایی برای چه محصولات و برندهایی بهتر جواب میده.
قدم ششم: تست طراحی
وقتی طرح اولیهات آماده شد، وقتشه که اونو تست کنی. شاید بهتر باشه طرح رو روی محصول واقعی تست کنی و ببینی چطور به نظر میاد. حتی میتونی از دوستان یا مشتریان بالقوهات نظر بخوای. این مرحله خیلی مهمه چون ممکنه چیزی که روی کاغذ خیلی خوب به نظر میاد، در عمل اونقدرها هم جذاب نباشه.
یادت باشه که این مرحله توی دورههای ما هم با مثالهای عملی انجام میشه. تست کردن و گرفتن بازخورد از مشتریها یکی از کلیدیترین نکاتیه که همیشه روش تاکید دارم و توی آموزشهام هم بهش پرداختم.
قدم هفتم: چاپ و نهاییسازی
وقتی همه چیز آماده شد و از طرحت راضی بودی، میریم سراغ چاپ. انتخاب چاپخونه خوب و کیفیت چاپ خیلی مهمه! یه طرح عالی هم اگه بد چاپ بشه، نتیجه مطلوبی نمیده. پس حتما ً با یه چاپخونه حرفهای کار کن و مطمئن شو که کیفیت چاپ همونه که میخوای.
در آموزش طراحی بستهبندی من، این مرحله رو به طور مفصل توضیح دادم. اینکه چطور فایلهاتو برای چاپ آماده کنی و چه نکاتی رو توی چاپ باید رعایت کنی تا نتیجه نهایی بهترین باشه.
چطور حرفهایتر بشیم؟
حالا که با اصول اولیه طراحی بستهبندی آشنا شدی، شاید بخوای حرفهایتر بشی و کارت رو ارتقا بدی. خوشبختانه، من توی سایت پارستات یه دوره جامع طراحی بستهبندی دارم که همه این مراحل رو به صورت کامل، عملی و با جزئیات بیشتر یاد میدم. تو این دورهها یاد میگیری چطور از نرمافزارهای حرفهای طراحی استفاده کنی و نکات کلیدی آمادهسازی فایل برای چاپ رو هم یاد میگیری. خیلی از هنرجوهای من بعد از این دوره تونستن پروژههای حرفهای بگیرن و وارد بازار کار بشن. پس اگه دنبال یادگیری حرفهای هستی، این دوره واقعا برات مفیده.
جمعبندی
طراحی بستهبندی یه هنر و یه ابزار قدرتمنده که اگه درست استفاده بشه، میتونه محصولت رو بین بقیه محصولات توی قفسهها متمایز کنه. از شناخت محصول و بازار هدف گرفته تا تست طراحی و چاپ، هر مرحلهای که گفتم اهمیت خودش رو داره. اما اگه میخوای واقعا توی این حوزه بدرخشی، حتما از آموزشهای حرفهای استفاده کن تا تمام فوت و فنهای این کار رو یاد بگیری.
همونطور که گفتم، توی دورههای پارستات همه این نکات رو با جزئیات و مثالهای واقعی بهت آموزش دادم. پس اگه هنوز شروع نکردی، پیشنهاد میکنم حتما یه سری به دورههام بزنی و به دنیای حرفهای طراحی بستهبندی وارد بشی! این بود از راهنمای طراحی بستهبندی! اگه سوالی داشتی یا دوست داشتی بیشتر بدونی، حتما توی کامنتها بپرس، خوشحال میشم کمکت کنم.
نتیجهگیری
طراحی بستهبندی، هنری است که با شناخت دقیق، خلاقیت، و توجه به جزئیات میتواند محصول شما را به بهترین شکل معرفی کند.
درباره علی کربلایی
شدیدا به گرافیک و وب علاقمندم، محتوای پیش روی شما عزیزان حاصل تجربه چند ساله بنده و تیم پارس تات که در اختیارتونه، یادتون باشه موفقیت حاصل تمایزه!
نوشته های بیشتر از علی کربلایی
دیدگاهتان را بنویسید