تفاوت استارت آپ و کسب و کار چیست؟
تفاوت استارت آپ و کسب و کار چیست؟ استارت آپ و کسب و کار بر اساس اهداف رشد و همچنین پیش بینی میزان درآمد با یکدیگر تفاوت هایی را دارا می باشند.
اگر شما یک کارآفرین هستید و قصد ایجاد یک استارت آپ را دارید با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا از تفاوت های استارت آپ و کسب و کار بیش تر برای شما توضیح دهیم.
استارت آپ چیست؟
قبل از اینکه به تفاوت های استارت آپ و کسب و کار بپردازیم. بهتر است ابتدا با مفهوم استارت آپ آشنایی پیدا کنیم. به این دلیل که برخی از سرمایه گذاران تصور می کنند که استارت آپ نسخه کوچک شده از شرکت های بزرگ است. باید بگوییم چنین تصوری کاملا اشتباه است.
در واقع یک اختلاف ایدئولوژیک بین یک استارت آپ، کسب و کار ها و کوچک و شرکت های بزرگ وجود دارد.حال بگذارید به تعریف استارت آپ بپردازیم. بسیاری از مردم تعاریف متفاوتی را از استارت آپ بیان می کنند. اما اکثریت آن ها برای تعریف استارت آپ به گفته سیلیکون والی کارآفرین شرکت Steve Blank رجوع می کنند.
سیلیکون والی این چنین استارت آپ را تعریف می کند: استارت آپ جستجوی یک فرم سازماندهی شده از یک مدل کسب و کاری تکرار پذیر و مقیاس پذیر است.
اگر بخواهیم به شکل ساده استارت آپ را برای شما به زبان خودمانی تعریف کنیم. استارت آپ یک گونه از کسب و کار است که رشد بسیار سریعی دارد و می تواند تاثیر قابل توجهی بر روی بازار بگذارد.
به عبارت دیگر استارت آپ ایده ای است که می تواند عملی شود و با آسان کردن زندگی مشتری می تواند به سرعت به موفقیت برسد. بگذارید یک مثال از استارت آپ را به شما معرفی کنیم.
به طور مثال اسنپ توانسته با سرویس تاکسی آنلاین زندگی مردم را راحت کند و با استفاده از ایده تاکسی اینترنتی توانسته به سرعت رشد پیدا کند. به همین منظور اسنپ یک استارت آپ محسوب می شود.
تفاوت استارت آپ و کسب و کار :
تفاوت از نظر رشد
عموما در کسب و کار های مختلف خصوصا کسب و کار های کوچک، هدف اصلی درآمدزایی است.
شما در چنین کسب و کار هایی نمی توانید بلند پروازی کنید به این دلیل که اساس این کسب و کار ها بر پایه رشد بنا نمی شوند.
اما استارت آپ از همان لحظه که یک ایده برای شروع آن شکل می گیرد هدف اصلی آن مشخص است، آن هم رشد آن است. این هدف در استارت آپ بیش تر به دلیل هماهنگی استارت آپ ها با تکنولوژی وجود دارد.
به عبارت دیگر به دلیل اینکه استارت آپ ها عمدتا از طریق فضای مجازی و اینترنت محصولات و یا خدمات خود را به مشتری ها عرضه می کنند. با هیچ محدودیتی برای ایجاد و پیدا کردن مشتری روبرو نمی شوند.
به این صورت استارت آپ به سرعت و در کمترین زمان رشد می کند. بگذارید با یک مثال این تفاوت را راحت تر به شما بگوییم. فرض کنید شما یک فروشگاه در یکی از محله های شهر تهران افتتاح می کنید.
در این حالت مشتری های کسب و کار شما مشخص هستند و شما می دانید تنها افرادی که در نزدیکی محل کسب و کار شما زندگی می کنند اقدام به خرید از محصولات شما می کنند.
اما در استارت آپ شما محدودیتی برای جذب مشتری ندارید.
به طور مثال شما می توانید در تمام تهران و یا در تمام دنیا کسب و کار خود را گسترش دهید و با استفاده از آن کسب درآمد کنید. به عبارت دیگر یک استارت آپ هیچ محدودیتی از نظر رشد کسب و کار ندارد.
تفاوت از نظر اهداف نهایی
استارت آپ و دیگر کسب و کار ها خصوصا کسب و کار های کوچک از نظر اهداف نهایی با یکدیگر تفاوت هایی را دارا می باشند. به طور کل کسب و کار های کوچک اهداف نهایی کوچک تری هم دارا می باشند.
به طور مثال اهداف نهایی یک مغازه دار می تواند فروش اجناس مغازه باشد.
اما در استارت آپ اهداف نهایی کمی متفاوت است. اهداف نهایی در استارت آپ کمی بیش تر از فروش محصولات است. چرا که استارت آپ باید تفاوت قابل توجهی را با کسب و کار های دیگر داشته باشد در غیر این صورت اگر استارت آپ چنین تفاوت هایی را نداشته باشد آن هم به نوعی یک کسب و کار کوچک خوانده می شود.
به عبارت دیگر اهداف نهایی در استارت آپ جذب بیش ترین تعداد مشتری، فارغ از مسافت و دیگر محدودیت ها و حداکثر میزان فروش خدمات و یا محصولات است.
به همین منظور یک استارت آپ ممکن است در طول فرآیند کسب و کار خود چندین بار مدل بیزینسی و برنامه کسب و کار خود را تغییر دهد تا به اهداف نهایی خود برسد.
شیوه و میزان سرمایه گذاری
شیوه و میزان سرمایه گذاری در استارت آپ ها و کسب و کار های کوچک متفاوت است. کسب و کار های کوچک عموما نیازی به حجم زیادی از سرمایه ندارند.
اما استارت آپ ها با توجه به اینکه باید با کسب و کار های سنتی رقابت کنند نیاز به سرمایه بسیار زیادی دارند. حال شاید از خود بپرسید که استارت آپ ها چگونه می توانند چنین سرمایه گذاری را انجام دهند؟
باید به شما بگوییم که امروزه سرمایه گذاران بزرگی وجود دارند که حاضرند با شنیدن ایده های استارت آپ ها از آن ها حمایت مالی کنند و سبب رشد آن استارت آپ شوند. همچنین استارت آپ ها به راحتی می توانند از بانک ها وام بگیرند.
دولت ها نیز به استارت آپ ها تسهیلات ویژه ای را پرداخت می کند تا بتوانند با خیالی آسوده تر به کار خود بپردازند.
اما کسب و کار ها خصوصا کسب و کار های کوچک نمی توانند برای بیزینس خود به دنبال سرمایه گذار باشند.
چرا که سرمایه گذاران بیش تر علاقه دارند تا در کسب و کار هایی سرمایه گذاری کنند که تا به حال آن کسب و کار وجود نداشته یا ایده آن یک ایده جدیدی باشد.
عمدتا ایده کسب و کار های کوچک یک ایده جدیدی نیست و مشابه چنین کسب و کار هایی فراوان است. به همین منظور هیچ فرد سرمایه گذاری علاقه به سرمایه گذاری بر روی چنین کسب و کاری را ندارد.
به علاوه دولت ها برای کسب و کار های کوچک تسهیلات خاصی را در نظر نمی گیرند. به همین منظور اگر فردی بخواهد یک کسب و کار کوچک ایجاد کند باید سرمایه آن کسب و کار کوچک را نیز خود بپردازد.
ریسک پذیری
به طور کل استارت آپ یک کسب و کار پر ریسک به حساب می آید.
چرا که استارت آپ با یک ایده شروع می شود و ممکن است آن ایده هیچگاه عملی نشود. اما در کسب و کار های دیگر خصوصا کسب و کار های کوچک چنین مشکلی وجود ندارد.
چرا که این کسب و کار ها قبلا هم در بازار وجود داشته اند و کارآفرین می تواند قبل از راه اندازی آن کسب و کار به خوبی در مورد آن تحقیق کند.
البته نباید به این صورت بگوییم که راه اندازی کسب و کار های کوچک به هیچ عنوان ریسکی ندارد.
شروع هر کسب و کاری می تواند برای کارآفرین ریسک داشته باشد. اما ریسک راه اندازی کسب و کار های کوچک نسبت به استارت آپ ها به مراتب کمتر است.
استراتژی خروج
آخرین تفاوت استارت آپ و کسب و کار که در این مقاله به آن پرداخته ایم استراتژی خروج است. کسب و کار ها خصوصا کسب و کار های کوچک برای خروج از چنین کسب و کاری معمولا آن را به یکی از اعضای خانواده خود می دهند و یا آن را به فروش می رسانند.
در استارت آپ عمدتا استراتژی خروج به صورت فروش سهام اتفاق خواهد افتاد.
اگه تجربه ای دارین یا دانشی که میتونه به تیم ما هم کمک میکنه، منتظر نظرات ارزنده شما هستیم.
درباره علی کربلایی
شدیدا به گرافیک و وب علاقمندم، محتوای پیش روی شما عزیزان حاصل تجربه چند ساله بنده و تیم پارس تات که در اختیارتونه، یادتون باشه موفقیت حاصل تمایزه!
نوشته های بیشتر از علی کربلاییمطالب زیر را حتما بخوانید
-
معجزه استمرار در رسیدن به موفقیت و آسان کردن کار ها
5.73k بازدید
-
تاثیر انضباط شخصی در موفقیت کسبوکار
2.76k بازدید
-
سود و زیان کسب وکار و روش های محاسبه آن
2.82k بازدید
-
خلق تجربه لذت بخش وتاثیر آن در رشد کسب وکار
2.08k بازدید
-
بهترین کتاب های برنامه ریزی که به شما کمک میکند به اهدافتون برسید
3.77k بازدید
-
بهترین کتاب های موفقیت در زندگی و کسب و کار
3.06k بازدید
دیدگاهتان را بنویسید