پادکست روانشناسی | راه کارهای کنترل افکار منفی

سلام به همه دوستان عزیز و همراهان همیشگی پارس تاتس، یه پادکست روانشناسی در مورد کنترل افکار منفی براتون آماده کردیم.
امروز می خوام درباره ی افکار منفی صحبت کنم.
این که چی هستن چیکار میکنن و چند تا تاکتیک معرفی کنم که باهاش بتونید افکار منفی رو کنترل کنید یا کلا حذفشون کنید. افکار منفی یا افکار اتوماتیک منفی چرا به وجود می آیند؟ اتوماتیک میگم چون متوجه نمیشیم چند بار تکرار میشن و چطور شروع میشه و چند بار تو سرمون می چرخند و چطور ادامه پیدا می کند.
چیزی که متوجه میشیم احساسات هست که جلوتر توضیح میدم کنترل افکار منفی در مورد هر چیزی که باشه از روابط عاطفی بگیریم تا درگیری لفظی با کسی داخل خیابون و یا اینکه ماه بعد پول دارید یا نه هر چیزی که باشه ذهنتون یه مهارت فوق العاده عجیبی برای بزرگ کردن و داستان ساختن داره و میتونه فکر ساده رو برداره و ازش فاجعه بسازه و بزاره جلو روتون و تمام.
دیگه نمیتونید کاری انجام بدید درگیر میشید و تمام روزتون رو با اون نگرانی و احساس بد به انتها می رسانید.
موضوع این که در مورد هر چیزی ترس داشته باشید افکار منفی تونم حول همون موضوع خواهد بود.
چیزی که در مراجعه ها متوجه شدم این هست که انسانها یکی دو ترس عمده دارند و معمولاً این ها چیزهایی هستند که از بچگی و اوایل جوانی به وجود آمدند و بیشترین ها در مورد موضوع ترس از شکست هستند.
مثل ازدواج با آدم خیانتکار یا بی خانمان شدن یا داشتن رابطه های بد یا تنها بودن یا تو بدبختی و بی کسی مردن یا طرد شدن یا ورشکستگی و تحقیر شدن توسط دیگران یا اینکه یه هدفی داشته باشید و ترسید برید دنبال اون هدف چون ممکنه شکست بخورید و بقیه تحقیر توهین کنن و بگن دیدی تو فلان کار رو نمی تونی انجام بدی و غیره.
ترسی که میتونه مثل یک عینک بیاد جلوی چشماتون و کل روزتون رو به تباهی می کشه و ترس از جنس های مختلف مدام داخل فکرمون احساس های بد به وجود میاره و این احساس های بد افکار منفی به وجود میارن و افکار منفی احساس بد و این چرخه باطل مدام تکرار میشه.
قدم اول برای حذف افکار منفی چیه؟ قدم اول برای حذف افکار منفی این که کاملاً آگاه و هوشیار باشید چه زمانی افکار منفی میاد سراغتون.
کنترل افکار منفی
افکار منفی معمولاً در چه موردی هستند:
اگر تا به حال این کار را نکردیم تضمین می کنم که شوکه میشین از این که سه روز پیش رو از این موضوع آگاه باشید.
ببینید چه زمانی افکار منفی میاد سراغتون و بخاطر چه چیزی میان چطور این کار رو بکنیم؟
خوب خدمتتون میگم در طول روز سه بار به طور کاملا تصادفی صبر کنید چشماتونو ببندید تا ۵ دقیقه از خودتون بپرسین الان چه حسی دارم و دارم به چه چیزی فکر می کنم چیزی که متوجه خواهید شد این هست که اگر مستمر بیانگر آن هستید که چنین حس های منفی دارید خواهید دید که یک فکر مربوط به اون موضوع داره تو ذهنتون میچرخه که اصلا متوجه نیستی.
مثلا ممکنه فکر کنید از لحاظ روانی خیلی خسته و فرسوده هستیم و فکری که باعث شد دچار این احساس بشینین این هست که کلی کار هست که باید انجام بدید ولی هنوز وقت نکردید آنها را انجام بدید وقت نکردی و اینجاست که ناخودآگاه میاد و بدترین سناریوی ممکن رو رقم میزنه.
ممکنه سناریو این باشه که اگه کارم تموم نشه بی پول میشم، نمیتونم قسط وام ها بدم، پیش ضامن ها آبروم میره، بانک میاد خونمون مصادره میکنه و توی این شرایط نمی تونم خودمو جمع و جور کنم و بدبخت میشم و غیره…
اگر سناریوی این باشه که همسرم فکر میکنه بی عرضه هستم و ولم میکنه و شکست عشقی میخورم و تنها میمونم و لیاقت عشق و ندارم، و چنین چیزهایی…
پس این سه روز را آگاهانه چنین تمرینهایی را انجام بدید و یک لیست از تمام افکار منفی تون رو بنویسید و ببینید از کدام دسته هستند.
مربوط به پول، روابط، ترس از شکست، قیافه یا تحقیر شدن.
اینها را کشف کنید چون آگاه شدن اولین قدم هست.
بخوام واضح بگم نمیتونید در دو هفته تمام افکار منفی تون حذف کنید.
همه ی ما افکار منفی داریم و این طبیعی و ذهن من این طوری تربیت شده و یک خود برتر داره من یک خود پست تر.
خود پست تر چیست؟
برمیگرده به قسمتی از مغز که بهش میگن مغز خزنده.بخشی از مغز ما مسئولیت زنده نگهداشتن ما را دارد، ما را از خطرات حفظ میکنه بنابراین وقتی که استرس میگیریم و یا نگرانیم یا کلا زندگیت دچار تهدید میشه همه چیز های دیگه خاموش میشن و دیگه نمی تونید به چیزهای فراتر فکر کنید چون مغز خزنده هست که دستور میده و مغز خزنده ترس هاتون را یاد گرفته.
ببینید عوض کردن این چرخه کار آسونی نیست، چون شما یک عمر این افکار تو سرتون چرخیده و این جوری کار کرده حالا عوض کردن این چرخه کاری نیست که در مدت کوتاهی انجام بشه.
حتی بعد از اینکه خیلی از نگرانی ها استرس ها را حذف کردید بازم مغز خزنده به خطرات آگاه خواهد بود و بهشون واکنش نشون میده و این چیز خوبیه چون این بخش از مغز همیشه سعی میکنه ما را نجات بده و از خطرات حفظمون کنه.
خوب پس قدم اول اینه که از افکارمون آگاه باشیم و قدم بعد اینکه عادت هایی بسازید که الگوی این تفکرات منفی را عوض کنند.
یکی از راه هایی که میتونید این کار رو بکنید اینه که تکنیک تکرار کردن جملات تاکیدی رو انجام بدید، یعنی ۵ دقیقه تا ۱۰ دقیقه تکرار جملات تاکیدی در اول صبح یک راه خیلی خوب در برابر هفت حذف افکار منفی هست.
راهکار بعدی مدیتیشن است، مدیتیشن کلاً ذهنتون رو ساکت می کنه و تمام راههای افکار آشفته را خاموش میکنه و آرامش و سکون عمیقی به ذهن تون می دهه، مورد بعدی خلاقیت و هنر خدمت به مردم هست، به این فکر کنید که چطور میتوانید به دیگران خدمت کنید و با چه راهی میتونید دیگران را خوشحال کنید، چطور میتونید مشکلاتی از زندگیشون کم کنید و برای این کار دلیل پیدا کنید.
با تمرکز به این موضوع خودتون را از فکر کردن به افکار منفی دور کنید چون چرخه ها و افکار منفی گرداب هایی هستند که خودتون و عزیزانتون رو توش غرق می کنید.
پس از همین امروز شروع کنید و سه بار پنج دقیقه و به صورت کاملاً تصادفی در طول روز همه چیز را رها کنید و چشماتونو ببندید و ببینید چه حسی دارید و این احساس به خاطر کدام افکار ایجاد شده.
بنویسید تحلیلش کنید و ببینید مربوط به کدام از دسته بندی ترس های شماست، و بعد از این که ترس هارو کشف کردید، بیاید از راهکارهای مهارت جملات تاکیدی، مدیتیشن و هنر و خدمت به مردم استفاده کنید و چرخش افکار منفی رو خاموش یا کنترل کنید.
این موضوع خیلی گسترده است و از حوصله این پادکست خارجه و این خلاصه ای از کل مبحث کنترل افکار منفی بود.
اگر این پادکست براتون مفید بود لطفاً لایک کنید و نظراتتون رو با ما در میان بگذارید خیلی ممنون که تا پایان همراهی کردید.
شاد باشید و متفاوت زندگی کنید.
میکس و مسترینگ محدثه امانی
پسورد فایل : ندارد گزارش خرابی لینک

مطالب زیر را حتما بخوانید
-
پادکست کتاب | خلاصه کتاب اصول فروش چارلز فوترل
276 بازدید
-
پادکست گرافیک | محاسبه تعرفه طراحی گرافیک
182 بازدید
-
پادکست گرافیک | تاثیر روانشناسی رنگ در طراحی گرافیک
219 بازدید
-
پادکست گرافیک | لوگو بوک چیست؟
286 بازدید
-
معجزه استمرار در رسیدن به موفقیت و آسان کردن کار ها
2.59k بازدید
-
تاثیر انضباط شخصی در موفقیت کسبوکار
1.59k بازدید
دیدگاهتان را بنویسید