کسب و کار اینترنتی چیست؟
همانطور که می دانید امروزه با پیشرفت تکنولوژی، کسب و کار های اینترنتی توانسته اند نقش مهمی در حوزه کسب و کار داشته باشند.
با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا به شما تعریفی از کسب و کار های آنلاین و اهمیت آن ها را بگوییم.
همچنین در این مقاله ما انواع کسب و کار های اینترنتی را بررسی و به شما معرفی خواهیم کرد.
کسب و کار اینترنتی چیست؟
اگر بخواهیم در یک جمله کسب و کار اینترنتی را به شما معرفی کنیم، در واقع به هر کسب و کاری که در بستر اینترنت و به شکل اینترنتی انجام شود، کسب و کار اینترنتی گفته می شود.
شاید یکی از مزایای کسب و کار آنلاین در مقایسه با دیگر کسب و کار ها این است که در کسب و کار مجازی احتیاجی نیست که شما برای کسب و کار خود دفتر، مغازه و یا یک محیط فیزیکی داشته باشید.
همانطور که می دانید بسیاری از بیزینس ها سالیانه مبالغ هنگفتی را خرج یک محیط فیزیکی مناسب برای کسب و کار خود می کنند.
اما در کسب و کار اینترنتی شما به هیچ عنوان نیاز به یک محیط فیزیکی برای ارائه خدمات و محصولات خود به مشتری ندارید. در کسب و کار آنلاین تنها چیزی که شما نیاز دارید یک کامپیوتر و دسترسی به اینترنت است.
به عبارتی دیگر در کسب و کار مجازی، مشتری های هدف شما در اینترنت قرار دارند.
البته همانطور که گفتیم کسب و کار آنلاین انواع مختلفی دارد. به طور مثال اگر شما از طریق یک وب سایت واسطه مانند دیجی کالا، کالا های خود را به صورت اینترنتی به فروش برسانید به نوعی بیزینس اینترنتی انجام داده اید.
همچنین در زمانی که شما با ایجاد یک وب سایت بتوانید محصولات و یا خدمات خود را به مشتری های خود عرضه کنید به نوعی بیزینس اینترنتی انجام داده اید. اما برخی فرض می کنند که تنها دارا بودن وب سایت به این معناست که کسب و کار اینترنتی انجام می شود.
باید به شما بگوییم که داشتن یک وب سایت لزوما به این معنی نیست که شما توانسته اید کسب و کار آنلاین انجام دهید.
تنها در صورتی شما می توانید از طریق یک وب سایت و یا پلتفورم های مختلف به کسب و کار مجازی بپردازید که آن وب سایت یا آن پلتفورم برای شما درآمد داشته باشد.
چرا امروزه کسب و کار اینترنتی توانسته نظر بسیاری از صاحبان مشاغل را به خود جلب کند؟
۱- سادگی کسب و کار آنلاین:
همانطور که در ابتدای مقاله نیز ذکر کردیم. یکی از مزایای کسب و کار مجازی سهولت در ایجاد آن است. همچنین شما برای ایجاد یک بیزینس اینترنتی نیاز به صرف زمان زیادی ندارید. چرا که عموما ایجاد یک کسب و کار مجازی می تواند حتی کمتر از یک روز طول بکشد.
اما در کسب و کار های دیگر چنین نیست و اگر شما بخواهید یک محیط مناسب را برای کسب و کار خود انتخاب کنید، ممکن است چنین کاری چندین روز زمان ببرد و در همین زمان ممکن است کسب و کار شما ضرر کند.
۲- عدم احتیاج به سرمایه زیاد:
امروزه کمتر کسب و کاری پیدا می شود که نیاز به سرمایه زیاد نداشته باشد. یکی از مزایای کسب و کار مجازی عدم نیاز به سرمایه زیاد است. به همین منظور کسب و کار اینترنتی امروزه توانسته به یکی از کسب و کار های اصلی برای استارت آپ ها تبدیل شود.
به طور کل شما برای داشتن یک بیزینس اینترنتی و طراحی وب سایت خود حداقل نیاز به ۱۰ میلیون تومان سرمایه دارید. همچنین علاوه بر این پول شما، نیاز به یک هاست و دامنه برای ایجاد وب سایت خود را دارید.
به طور کل هاست و دامنه هزینه زیادی را به شما تحمیل نمی کند. حال شاید از خود سوال بپرسید شاید فردی حداقل سرمایه را برای ایجاد یک کسب و کار اینترنتی نداشته باشد. در این صورت این فرد دیگر نمی تواند مشغول به کار اینترنتی شود؟
باید به شما بگوییم که کسب و کار اینترنتی به مجموعه مشاغلی گفته می شود که در بستر اینترنت قرار دارد. برخی از این مشاغل مانند فریلنسری اصلا نیاز به سرمایه ندارند.
۳- وسعت کسب و کار آنلاین:
فرض کنید شما یک فروشگاه را برای عرضه محصولات خود در یکی از محله های تهران افتتاح می کنید. اما افتتاح تنها یک شعبه می تواند جوابگوی نیاز تمامی مشتریان شما باشد؟
باید بگوییم خیر چرا که ممکن است تمامی مشتری های کسب و کار شما به آن محله دسترسی نداشته باشند و یا در شهر های دیگری از کشور ایران زندگی کنند. شاید هم شما بخواهید کسب و کار شما یک کسب و کار بدون مرز باشد و حتی افرادی از خارج از کشور هم بتوانند از محصولات و خدمات شما استفاده کنند.
در این حالت تنها بیزینس اینترنتی می تواند چنین مزایایی برای شما ایجاد کند. علاوه بر این کسب و کار آنلاین زمان مشخصی را ندارد. ممکن است کسب و کار های دیگر ساعت کاری مشخصی داشته باشند و یا در برخی از ایام خاص تعطیل باشند.
باید به شما بگوییم کهکار اینترنتی به هیچ عنوانی تعطیلی ندارد و به نوعی یک کسب و کار ۲۴ ساعته است. چرا که مشتریان در هر زمان از شبانه روز و مکانی می توانند به کسب و کار شما دسترسی داشته باشند.
آیا برای ایجاد کسب و کار آنلاین نیاز دانش خاصی داریم؟
در جواب این سوال باید بگوییم بله، برای ایجاد کسب و کار آنلاین و سود آوری از آن باید با چند نوع دانش آشنایی داشته باشید. در ادامه ۳ نوع دانشی که برای ایجاد یک کسب و کار مجازی الزامی است را به شما معرفی می کنیم:
۱- دانش تکنولوژی:
اصلی ترین دانشی که برای ایجاد کسب و کار آنلاین شما باید بدانید دانش تکنولوژی است.
اینکه چگونه بتوانید یک وب سایت را طراحی و آن را حفظ کنید. برای اینکار ابزار ها و پلتفورم های مختلفی وجود دارد که شما باید برای شروع کسب و کار مجازی خود با تک تک آن ها آشنایی داشته باشید.
۲- بازاریابی اینترنتی یا بازاریابی آنلاین:
شاید شما تصور کنید که بازاریابی کسب و کار های مختلف با بازایابی کار اینترنتی تفاوتی ندارد. باید به شما بگوییم چنین تصوری کاملا اشتباه است. اگر شما می خواهید در کسب و کار اینترنتی خود موفق عمل کنید.
باید با تمامی اصول بازاریابی اینترنتی آشنایی داشته باشید. به طور مثال شما باید برای بیزینس اینترنتی خود محتوایی مناسب ایجاد کنید و با اصول سئو و یا بهینه سازی موتور های جستجوگر آشنایی داشته باشید.
همچنین شما باید بدانید که رقبای کسب و کارتان چگونه بازاریابی انجام می دهند و شما باید مشابه با آن ها عمل کنید.
۳- دانش در مورد کار تخصصی خود:
علاوه بر مواردی که شما باید به صورت تخصصی در مورد کسب و کار آنلاین بدانید. شما باید در مورد کسب و کاری که قصد انجام آن را دارید نیز اطلاعات کافی داشته باشید. شما باید بدانید که به چه علت می خواهید این کسب و کار را راه اندازی کنید.
چه چیزی شما را نسبت به رقبای خود خاص می کند و مشتری های کسب و کارتان به چه علت باید شما را نسبت به رقبایتان ارجعیت دهند.
انواع کسب و کار اینترنتی:
۱- کسب و کار های بیزینس که نیاز به سرمایه ندارند:
۱-۱) فریلنسری:
یکی از کسب و کار های آنلاین که نیاز به سرمایه ندارد فریلنسری است. در ایران چندین وب سایت وجود دارد که شما می توانید با مراجعه به آن ها فریلنسری را انجام دهید.
در واقع فریلنسری به این شکل است که شما بر اساس توانایی ها و مهارت خود های پروژه ای را دریافت می کنید و بر اساس آن پروژه از کارفرما هزینه دریافت می کنید. فریلنسری جزء آن دسته از کسب و کار های مجازی محسوب می شود که نیاز به سرمایه ندارد و شما می توانید تنها با یک کامپیوتر شروع به کسب درآمد کنید.
از پروژه هایی که در فریلنسری عموما توسط کارفرما ارائه می شود نیز می توان به تایپ، طراحی گرافیک، طراحی وب سایت، کد نویسی و … اشاره کرد.
۱-۲) کسب و کار مجازی با استفاده از تبلیغات:
یکی از راه های ایجاد کسب و کار بیزینس و کسب درآمد تبلیغات در بستر اینترنت است. برای اینکار شما می توانید از شبکه های اجتماعی استفاده کنید. به این صورت که شما با قرار دادن محتوای جذاب در صفحه کاربری خود در یکی از شبکه های اجتماعی نظیر اینستاگرام، سعی می کنید تا تعداد مخاطبان خود را افزایش دهید.
پس از آن شما بر اساس تعداد مخاطبان خود از شرکت ها و کسب و کار های مختلف تبلیغ می گیرید و با پخش تبلیغات از آن ها مبلغی را دریافت می کنید. همچنین شما می توانید با استفاده از وبلاگ نویسی بدون سرمایه و یا کمک تبلیغات به درآمد قابل قبولی دست یابید. به طور مثال شما می توانید در مورد یک کالای خاص وبلاگ نویسی کنید و در ادامه لینک خرید آن کالا را قرار دهید.
در این صورت اگر مشتری با استفاده از لینکی که شما قرار داده اید اقدام به خرید آن محصول کند. شما می توانید از آن شرکت پورسانت دریافت کنید.
۱-۳) تولید محتوا :
تقریبا هر کسب و کاری که در بستر اینترنت قرار گرفته باشد نیاز به یک محتوای مناسب دارد. به عبارتی دیگر کسب و کار های اینترنتی بدون محتوای مناسب عملا نمی توانند مشتری ها را به سمت خود جذب کنند.
به همین منظور امروزه کسب و کار های آنلاین نیاز به فردی دارند که برای وب سایت و شبکه های اجتماعی آن ها اقدام به تولید محتوا کند. تولید محتوا هم جزء مشاغلی محصوب می شود که نیاز به سرمایه ندارد و شما تنها با یک کامپیوتر می توانید از آن کسب درآمد کنید.
البته تولید محتوا به همین راحتی هم نیست. شما برای تولید محتوای با کیفیت باید با اصول سئو آشنایی داشته باشید.
۱-۴) ادمین وب سایت و شبکه های اجتماعی :
همانطور که می دانید روز به روز تعداد کسب و کار ها و وب سایت های اینترنتی بیش تر می شود. این وب سایت ها برای اینکه به توانند نیاز های مشتری های خود را بر طرف کنند نیاز به فردی دارند که به صورت مرتب به وب سایت ها رسیدگی کند و مطالب و پست های وب سایت را به روز نگه دارد.
این شغل و بیزینس اینترنتی امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است. همچنین ادمینی شبکه های اجتماعی مانند تلگرام و یا اینستاگرام هم در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته است. چرا که بسیاری از کسب و کار های اینترنتی امروزه در شبکه های اجتماعی فعالیت می کنند.
۱-۵) مشاور سئو:
بسیاری از وب سایت ها با وجود تولید محتوا، نمی توانند جایگاه مناسبی را در موتورهای جستجوگر داشته باشند. به همین منظور افرادی که کار مشاوره سئو و یا بهینه سازی موتورهای جستجوگر را انجام می دهند.
سعی می کنند تا با تکنیک هایی این وب سایت ها را در رتبه های نخست صفحه نتایج یا SERP موتورهای جستجوگر قرار دهند.
در واقع برای وب سایت ها تنها تولید محتوا کارامد نیست. بلکه استراتژی تولید محتوا از اهمیت بیش تری برخوردار است.
به همین منظور افرادی که مشاوره سئو را انجام می دهند توانسته اند به درآمد قابل قبولی دست پیدا کنند.
۲- کسب و کار اینترنتی فروشگاهی:
به طور کل کسب و کار های اینترنتی فروشگاهی به ۳ صورت در بستر اینترنت انجام می شوند. در حالت اول شما سعی می کنید تا با طراحی یک وب سایت فروشگاهی کالا های خود را به مشتری های خود به فروش برسانید.
در حالت دوم شما سعی می کنید تا با استفاده از شبکه های اجتماعی نظیر اینستاگرام کالا ها و محصولات خود را به فروش برسانید. در حالت سوم نیز شما سعی می کنید تا از طریق یک وب سایت معروف اینترنتی مانند وب سایت دیجی کالا، کالا های خود را به فروش برسانید.
۳- کسب و کار های آنلاین خدماتی :
اگر شما در اینترنت و کسب و کار مجازی کالایی را به مشتری خود به صورت فیزیکی عرضه نکنید، در واقع کسب و کار شما یک کسب و کار آنلاین خدماتی است. اگر بخواهیم مثالی از کسب و کار اینترنتی خدماتی برای شما بزنیم.
به طور مثال وب سایت های آموزشی، مشاوره ای و … در دسته بیزینس اینترنتی خدماتی قرار می گیرند.
این کسب و کار ها می تواند سود و درآمد بیش تری را برای صاحب کسب و کار ها به ارمغان بیاورند.
چرا که شما در این حالت دردسری برای ارسال کالا های خود به مشتری ندارید و در همان لحظه هم هزینه خدمات خود را از مشتری دریافت می کنید.
درباره علی کربلایی
شدیدا به گرافیک و وب علاقمندم، محتوای پیش روی شما عزیزان حاصل تجربه چند ساله بنده و تیم پارس تات که در اختیارتونه، یادتون باشه موفقیت حاصل تمایزه!
نوشته های بیشتر از علی کربلاییمطالب زیر را حتما بخوانید
-
معجزه استمرار در رسیدن به موفقیت و آسان کردن کار ها
5.49k بازدید
-
تاثیر انضباط شخصی در موفقیت کسبوکار
2.59k بازدید
-
سود و زیان کسب وکار و روش های محاسبه آن
2.66k بازدید
-
خلق تجربه لذت بخش وتاثیر آن در رشد کسب وکار
1.91k بازدید
-
بهترین کتاب های برنامه ریزی که به شما کمک میکند به اهدافتون برسید
3.6k بازدید
-
بهترین کتاب های موفقیت در زندگی و کسب و کار
2.9k بازدید
دیدگاهتان را بنویسید