پادکست | اسباب بازی و ارتباط با کودک

سلام به پارس تاتسی های خوب و همراهان همیشگیمون حالتون چطوره؟
خیلی سریع و بدون مقدمه اگر بخوام شروع کنم باید بگم در ادامه مبحث ارتباط موثر با کودک رسیدیم به نقش مهم اسباب بازی و ارتباط با کودک و بخش بازی و رشد ذهنی کودک:
معرفی انواع بازی ها و اسباب بازی های مناسب برای کودکان دلبندتون و نقش مهم اسباب بازی در زندگی و آینده کودک و ارتباط موثر با کودک به وسیله اسباب بازی.
نقش بازی در رشد ذهنی کودکان
در چند جمله خلاصه درباره صحبت هامون در قسمت قبل باید بگم درباره نگاه بچه ها نقش مهم اسباب بازی و ارتباط با کودک به بازی و اهمیت بازی ها، شناختن نقطه شروع ارتباط نادرست با کودک، پاسخگویی به سوال بزرگ والدین و تکنیک موثر حل این سوال پرداختیم.
پیشنهاد میکنم اگر هنوز این قسمت رو گوش نکردید حتمن به سراغش برید چون برای تکمیل مباحث امروز حسابی به کارمون میاد.
و اگر مربی یا موسس مهد کودک، مربی های خلاقیت و یا والد دغدغه مند هستید این پادکست رو بهتون معرفی میکنم.
در این قسمت همونطور که قولش رو داده بودم اول چند نمونه بازی هدفمند رو معرفی و ارتباط این بازی ها و رشد بخش های مختلف توانمندی کودکان رو توضیح میدم و در بخش دوم به سراغ اسباب بازی ها میرم و نقش اسباب بازی و اینکه چه میزان باید اسباب بازی برای کودکمان تهیه کنیم؟ رو بررسی میکنم.
نقش مهم اسباب بازی و ارتباط با کودک
بازی توپ داغ، راز جعبه شادی، آدمک های شاد این جهان و قورباغه پرانی
بازی توپ داغ
این بازی یک بازی جمعی است و هدف آن شادی و داشتن لحظه های خوب با دوستانمان است. باید بگویم شادی اولین و یکی از ده هدف اصلی بازی است. کودکان شاد جامعه ای آرام میسازند.
شکل اجرای بازی به این صورت است که کودکان یا هم بازی ها (همراه با بزرگسالان) دایره وار مینشینند.
یک توپ به آن ها داده میشود و همزمان موسیقی برای آن ها پخش میشود. کودکان به آرامی توپ را به سمت همدیگر پرت میکنند. هیچ کس نباید توپ را نگه دارد چون داغ است و به همین دلیل هر کودک با عجله توپ را برای دوست خود میفرستد.
میتوانید در بخش های مختلف موسیقی را قطع کنید. هر کودکی که در آن لحظه توپ را در دست دارد به وسط دایره می آید و باید دو کار جالب انجام بدهد و سایرین را بخنداند. میتواند شعر بخواند، لطیفه بگوید یا هر کاری که دیگران را بخنداند.
این بازی فقط یک قانون دارد: کاری که از کودک خواسته میشود نباید موجب ناراحتی او یا کس دیگر شود و فقط کارهای شادی آور را میخواهیم انجام دهیم.
در این بازی هوش میان فردی، تفاوت های ویژه ای در کودک خلق میکند و کودک بازی مشارکتی را بهتر درک میکند.
بازی راز جعبه شادی
قصه جعبه شادی یکی از قصه های خوب است که بعد از خواندن آن میتوانید مدت ها جمله های تربیتی مناسبی را (مثل دیگران را دوست داشته باش تا آن ها تو را دوست داشته باشند. اینگونه تو بهترینی) به عنوان راز از زبان شاپرک قصه به کودکتان انتقال بدهید و بدین ترتیب هر آنچه که نیاز است او بداند در غالب داستان بازنمایی میشود.
با کمی خلاقیت میتوانید جعبه ای برای این خواسته ها آماده کنید و هر روز یک راز بیرون بیارید و بخوانید و آن راز را با او در طول روز تمرین کنید.
حتی میتوانید در ساخت این جعبه از خود کودکان هم استفاده کنید تا تبدیل به یک کاردستی خلاق شود.
این بازی اثر بخش یکی از اصلی ترین شیوه آموزش مفاهیم مناسب به کودکان است. زیرا در آن به روش قصه گویی آموزش جملات و عبارات کلیدی داده میشود.

اگر قصه شادی را هنوز نخوانده اید بهتر است سری به بخش اصلی سایت بزنید و این قصه جالب و شنیدنی را بخوانید. البته بعد از گوش دادن این پادکست…
آدمک های شاد این جهان
برای این بازی کاغذ های A4 را از کنار به هم بچسبانید و یک نوار کاغذی درست کنید.
کودکان را تشویق کنید تا روی این نوار ها تصویر انسان هایی را بکشند که در حال انجام یک کار خوب هستند و دست های یکدیگر را هم بگیرند.
به این ترتیب هر بار کودک یک تصویر را نقاشی میکند و آن را در دست تصویر قبلی یا تصویر دوستش میگذارد.
کودک مفاهیم پیوند و کار خوب را به وضوح و مناسب با شرایط سنی خودش به صورت تصویری با روش عینی سازی میبیند و برای او الگو شده و حافظه تصویری او ارتقا می یابد.
قورباغه پرانی
کودکان به کمک کاغذ و تا (اوریگامی) قورباغه درست میکنند و با هم مسابقه قورباغه پرانی برگزار میکنند.
این قورباغه ها هم در موقع حرکت بامزه اند و موجب شادی بچه ها میشوند و همزمان توانایی هوش جنبشی – حرکتی و تجسمی – فضایی آن ها ارتقا یافته و عینی سازی و دست ورزی و مفهوم تلاش برای پیروزی را می آموزند.
در تمامی این بازی ها که به عنوان بازی های هدفمند شناخته میشوند ما فرایند محور هستیم.
یعنی در انجام این بازی ها به دنبال کسب کارکرد های ذکر شده هستیم و نتیجه گیری برد و باخت موضوعیت ندارد.
به صورت کلی بازی های اجتماعی – نمایشی یا بازی وانمود کردن با همسالان در سالهای پیش از دبستان بسیار متداول است و به هم رشد شناختی و هم به رشد اجتماعی کودکان کمک میکند و شما والدین عزیز هستید که میتوانید با فراهم کردن فرصت بازی و رهنمود درباره اینکه چطور باید با دیگران رفتار کرد، میتوانید بر روابط اجتماعی فرزندتان تاثیر بگذارید. این تاثیرات باید هم به صورت مستقیم و هم غیر مستقیم صورت بگیرد.
اسباب بازی
زیاد یا کم؟
اولین سوالی که درباره اسباب بازی همیشه مطرح است این است که چقدر و به چه میزان اسباب بازی تهیه کنیم؟
جواب ما این است که هدف شما از تهیه چیست؟
اگر قرار است اسباب بازی تهیه کنید چون خودتان زمان کافی برای بازی را ندارید، یا تهیه اسباب بازی نوعی رشوه یعنی به شرط انجام دادن فلان کار خوب به کودک است پس فرقی نمیکند به چه میزان باشد زیرا در هر صورت کودک آموخته این وسیله کنترل کننده شماست.
اما اگر به دنبال تهیه اسباب بازی قرار است خودتان با او همراه شوید پس جواب این است که اسباب بازی به هر میزانی که تهیه شود مهم نیس و نیازی به تهیه اسباب بازی های گران قسمت و زیاد نیست، مهم این است که در دسترس کودک در چه زمانی و چگونه قرار بگیرد.
کودکان توجه پایدار دارند ولی تمرکز نه!
اگر شما یک سبد از اسباب بازی های مختلف را در اختیار او قرار دهید بی شک نمیتواند با همه آن ها به طور مساوی بازی کند و از طرفی دیگر بعد از مدتی همه آن ها برای او تکراری خواهند بود! اما راه حل چیست؟
چطور میتوان هم اسباب بازی جدید به کودک داد و هم در هزینه صرفه جویی کرد؟
بهترین راه حل تمام این سوالات دسته بندی اسباب بازی ها و قرار دادن فقط بخشی از آن ها در اختیار کودک است. مابقی را در جایی دور از چشم او پنهان کنید و هر چند وقت یک بار این دو گروه را با هم عوض کنید.
به این ترتیب کودکان هم اسباب بازی های متنوع تری را تجربه میکنند و هم باعث میشود برای هر اسباب بازی زمان بیشتری داشته باشد و بنابراین با ایجاد این تناوب، تمرکز و توجه او رشد بیشتری داشته باشد.
سوال همیشه چالش برانگیز والدین درباره جمع آوری اسباب بازی ها از اپیدمی های همگیر است.
اینکه چه کار کنیم تا کودکمان اسباب بازی های خودش را پخش نکند؟ چگونه به او آموزش دهیم آن ها را جمع کند؟ و….
اما نگران نباشید. ما اینجاییم تا بهترین و کم هزینه ترین راه حل ها را به شما پیشنهاد بدهیم.
راه حل ما اول اصلاح نوع بینش شما به کودک و کارهایش و سپس استفاده از همان کلید قبلی یعنی مشارکت است.
اول باید بدانید که نباید از کودک دو انتظار را داشته باشید:
۱.رعایت نظم و ترتیب
۲. انجام ۱۰۰% یک کار به صورت کامل
این دو انتظار مخرب و گاهی رادیکالی اساس همکاری بین شما و کودکتان را از بین برده و همچنین مهارت حل مسئله را در بین شما از بین میبرد.
شما با گفتن جمله: بیا ببینیم کی زودتر میتونه این وسایل رو جمع کنه هم اهمیت جمع آوری را به کودک متذکر میشوید و در ضمن ایجاد راهی برای مشارکت، این فعالیت کسل کننده را به بهترین نحو مدیریت میکنید فقط فراموش نکنید که کودکان مثل شما حوصله جمع آوری را ندارند و هدف مهم مشارکت آنهاست نه جمع کردن تمامی وسایل.

در انتها میتوانید با در نظر گرفتن بخشی از منزل برای بازی (مثلا فقط اتاق خودش)و ایجاد محدودیت در محیط های دیگر این مشکل را حل کنید.
همین الان هم بهترین پدر و مادر دنیا هستید اگر تمرین هایی را که گفتیم اجرا کنید و نظراتتون رو با ما به اشتراک بگذارید.
از همراهی همه شما بسیار سپاسگزارم و ازتون میخوام اگر فکر میکنید این پادکست ممکنه به کسی در یک گوشه این دنیا کمک کنه، حتما با اون ها به اشتراک بگذارید. منتظر نظرات سازنده شما هستیم و ممنونیم که در این قسمت با ما همراه بودید.
منابع:
کتاب رشد کرین و برک
مادر کافی
کتابی که آزرو میکنید والدینتان خوانده بودند
مجموعه ۱۰ جلدی ارزش های زندگی (معرفی بازی های خلاق)
پسورد فایل : ندارد گزارش خرابی لینک

مطالب زیر را حتما بخوانید
-
پادکست کتاب | خلاصه کتاب اصول فروش چارلز فوترل
276 بازدید
-
پادکست گرافیک | محاسبه تعرفه طراحی گرافیک
180 بازدید
-
پادکست گرافیک | تاثیر روانشناسی رنگ در طراحی گرافیک
219 بازدید
-
پادکست گرافیک | لوگو بوک چیست؟
286 بازدید
-
معجزه استمرار در رسیدن به موفقیت و آسان کردن کار ها
2.59k بازدید
-
تاثیر انضباط شخصی در موفقیت کسبوکار
1.59k بازدید
دیدگاهتان را بنویسید