پادکست روانشناسی | ارتباط موثر با کودک را یاد بگیریم!

سلام به همه پارس تاتس ای های خوب و دوست داشتنی. با هم اینجاییم تا ارتباط موثر با کودک را یاد بگیریم! ما برگشتیم با کلی ایده های خوب برای ارتباط با کودکتون برای شما همراهان همیشگی. امیدوارم حال دلتون خوب و لبتون خندون باشه.
این بار قرار هست بریم سراغ فرزندان دلبندمون و قرار هست با هم یاد بگیریم که سلامت کودکانمون رو حفظ کنیم! بله! تنها کرونا و عوامل بیماری زای بیرونی نیست که سلامت اونها رو تهدید میکنه… بلکه اونها شاید گاهی از طرف خود ما والدین هم مورد تهدید باشن! میپرسید چطور؟ با من همراه باشید تا انتهای این پادکست،…
ارتباط موثر با کودک را یاد بگیریم!
جامعه امروز در تلاش برای حفظ سلامت جسم کودکانه، همه چیز مجازی شده تا اونها بدون دغدغه بتونن درس بخونن، شاد باشن، و حضورشون گرمی بخش خونه هامون باشه…
اما آیا بستر خونه های ما والدین برای روح بزرگ بچه ها، دنیای رنگارنگ و پر نشاط و پر از سرگرمی اونها کافیه؟ یا خود ما والدین میتونیم سلامت روانی اونها رو تامین کنیم؟
اینها سوالات هر والد دغدغه منده، که امروز و توی این شرایط بهش فکر میکنه.
به عنوان والدین ما همه دارایی مشترکی به نام فرزند داریم و اغلب هدفمان هم یکی است و آن پرورش فرزندانی است که خوشبخت، سلامت و همیار و مسئول باشند.
باید بدونیم یکی از مهم ترین شاخصه های سلامت روان، پیوند قوی بین والدین و فرزندانه!
این ارتباط با فرزند مسیری دو طرفه و در جریانه، یعنی هم شما اشتیاق به ارتباط با کودکانتون دارید و هم فرزندانتون از کودکی به دنبال ایجاد این ارتباط هستند، اما سوالی که امروز مطرح میشه اینه که چطور میشه این ارتباط رو ارزشمندتر کرد؟
چطور سلامت این رابطه به ارتباط مؤثر بیشتر شما کمک خواهد کرد؟
شاید براتون جالب باشه اگر بدونید کودک شیرخوار شما هم خواستار گفت و گو با شماست!
کودک شما درست در زمانی که سروصدا راه می اندازه، گریه میکنه، غان و قون میکنه یا حتی در روشی که بازی هایش را شروع میکنه به دنبال برقراری ارتباط با شماست و اینها مقدمه ای برای آغاز رابطه متقابل شماست.
با ارتباط موثر با کودک بیایید و خوشبخت ترین والدین باشید، همون هایی که به خوبی رموز این ارتباط ها را می آموزند و برای یادگیری بسیار مشتاقند.
جایی که ما اغلب بیشتر احساس ناامیدی میکنیم و از رابطه خودمون احساس رضایت نداریم، زمانی هست که هیچ تأثیری روی اون رابطه نداریم. به همین دلیل بسیار اهمیت داره که به خودتون اجازه بدید تحت تأثیر فرزندانتون قرار بگیرید و به اونها هم اجازه بدید روی شما تأثیر بگذارند.
در این صورت شما تبدیل به الگویی میشید از اینکه چطور تأثیر میپذیرید و این مسئله درست زمانی اهمیت میگیرد که فرزندانتون هم یاد میگیرند تحت تأثیر شما قرار بگیرند.
در ادامه دو تکنیک برای ارتباط بهتر رو با هم مرور میکنیم:
ارتباط موثر با کودک به راحتی یک تنفس!
یکی از اولین نمونه تعامل ما با کودکانمان همین نفس کشیدن ماست!
تنفس ابتدا غیرارادی است اما کمی با تمرین میتوانید آهنگ تنفستان را با کودکان یکی کنید! یک ارتباط شیرین اثرگذار… به این صورت که کنار کودکان بمانید و سعی کنید نفس هایتان را هماهنگ کنید…
کم کم تمریناتتان را پیشرفته تر کنید، این بار لالایی شبانه را با هم بخوانید، و کمی بعد تر موسیقی های مورد علاقه تان! این درست همان تمرینی هست که به آن نیاز دارید زیرا آواز خواندن هماهنگ به تمرین تنفس هماهنگ نیاز دارد.
دالی بازی
یک راه خوب حتی برای شما والدینی که کودک تازه متولد شده دارید، آن هم در شکل یک بازی، دالی بازی است.
در این بازی شما به کودک نگاه میکنید، نگاهتون رو میدزدید و دوباره نگاه میکنید. این بازی منحصربفرده چون شما و کودکتون اون رو میسازید.
کافیه با هر بار دیدن فرزندتون بگید: عه! سلام! تو اینجایی؟ در این زمان کودکتون تشویق میشه و احتمال تکرار این رفتار در اون رشد میکنه و اینگونه بازی ادامه پیدا میکنه. جالبه بدونید محققان در بررسی این بازی به این نتیجه رسیدند که کودکانی که وقتی به سنین بالاتر برسند، ارتباط و پیوند محکم تر و ایمن تری خواهند داشت.
و در انتها میخوام شاه کلیدهای موفقیت رو در این روابط و اکثر روابطمون حتی با بزرگترها رو باهاتون در میون بذارم.
اولین کار یک والد خوب و یک تکنیک بی رقیب اول، عشق ورزیدن بی قید و شرط و همیشگی به کودک است. یعنی محبت عمیق شما به کودک فارغ از هر آنچه فرزند شما انجام می دهد.
کودکان خود را در عشق ورزیدن محدود نکنید زیرا باعث ایجاد حس خود ارزشمندی در کودک شما شده و رابطه شما با کودک را به نحو مؤثری بهتر میکند.
دومین شاه کلید موفقیت گوش دادن توجه کردن به کودک است. بسیاری از والدین عموماً توانایی شنیدن ندارند بله درست شنیدید! یعنی هیچ وقت درست و مناسب به صحبتهای فرزندانشان گوش نمی دهند و در این مهارت موفق نیستند برای همین بسیار شنیدهایم که میگویند: ما زبان کودکمان را نمیفهمیم!!
کافی است چند لحظه به یاد بیاوریم اگر کسی به صحبتهای ما گوش نکند چه احساسی در ما به وجود میآید؟! بله دقیقا این حس در کودکان ما هم وجود دارد پس بهتر است زمان بیشتری را به گوش دادن فعال همراه با توجه به کودک خود اختصاص دهید و ببینید این شاه کلید چه معجزهای میکند.
بیشتر وقت بگذارید بیشتر نتیجه بگیرید باید به صورت تدریجی عمل کنید و زمان تعامل با کودکانتون رو بیشتر کنید. مثلاً هر شب یک داستان برایش بخوانید یا دست کم روزی یک ساعت با هم بازی کنید و در ارتباط مستقیم با او باشید، بدون مزاحمی!
راستی اگر علاقمندید بازی های مؤثر بیشتری رو هم یاد بگیرید پادکست ها را دنبال کنید.
و در نهایت حس ارزشمندی و شایستگی رو در کودک خودتان تقویت کنید، به احساسات کودک خود توجه کنید و با او همراه شوید. مثلاً اگر علاقهای به تماشای یک کارتون با شما دارد، این بهترین فرصت است که خودی نشان بدهید و اوقات مفرحی ایجاد کنید با جملات خوب و محترمانه به اصطلاح خودشان آدم بزرگانه با او صحبت کنید.
همین الان هم بهترین پدر و مادر دنیا هستید اگر تمرین هایی را که گفتیم اجرا کنید و نظراتتون رو با ما به اشتراک بگذارید.
از همراهی همه شما بسیار سپاسگزارم و ازتون میخوام اگر فکر میکنید این پادکست ممکنه به کسی در یک گوشه این دنیا کمک کنه، حتما با دوستانتون به اشتراک بگذارید.
منتظر نظرات سازنده شما هستیم و ممنونیم که در این قسمت با ما همراه بودید.
✍🏻 سرکارخانم سوگل محبی مقدم – روانشناس
منابع:
کتاب کتابی که آرزو میکنید والدینتان خوانده بودند
با برداشتی آزاد از کتاب رشد لورابرک
میکس و مسترینگ ریحانه زارعی
پسورد فایل : ندارد گزارش خرابی لینک

مطالب زیر را حتما بخوانید
-
پادکست کتاب | خلاصه کتاب اصول فروش چارلز فوترل
276 بازدید
-
پادکست گرافیک | محاسبه تعرفه طراحی گرافیک
181 بازدید
-
پادکست گرافیک | تاثیر روانشناسی رنگ در طراحی گرافیک
219 بازدید
-
پادکست گرافیک | لوگو بوک چیست؟
286 بازدید
-
معجزه استمرار در رسیدن به موفقیت و آسان کردن کار ها
2.59k بازدید
-
تاثیر انضباط شخصی در موفقیت کسبوکار
1.59k بازدید
دیدگاهتان را بنویسید